Je eigen kwaliteitsbibliotheek met de verbeterde databank

1 november 2023
Blog overzicht
De databank in OnSpect is verbeterd! Met deze update wordt het nog makkelijker om de databank te gebruiken als bibliotheek voor alle kwaliteitsdocumenten van je school of bestuur.

De databank in het kort

In de databank vond je altijd al alle documenten die binnen de OnSpect-omgeving van jouw school of bestuur zijn geüpload. Daarmee hoef je alle documenten maar één keer te uploaden en kun je ze op alle gewenste plekken koppelen. Documenten kun je voorzien van een verloopdatum, zodat je deze altijd actueel kunt houden. Is er een nieuwe versie? Vervang het document eenvoudig door een nieuwe versie, met behoud van alle koppelingen. De databank bevat daarnaast een overzicht van wettelijk vereiste beleidsdocumenten, die je met een druk op de knop kunt koppelen. Met deze update voegen we nog een aantal extra mogelijkheden toe.

Documenten labelen

Het is vanaf nu mogelijk om documenten te voorzien van één of meerdere labels. Daarmee kun je zelf onderscheid maken tussen verschillende soorten documenten. Denk bijvoorbeeld aan beleidsplannen, protocollen of kwaliteitskaarten. Of maak onderscheid in documenten die betrekking hebben op het bestuur, de school, of juist specifieke teams (PO/VO) of vakgroepen (VO). Binnen de databank filter je eenvoudig op de verschillende labels.

Screenshot databank OnSpect bij blog 'Databank als kwaliteitsbieb school'

Verbeterde toegangscontrole

De databank was tot op heden toegankelijk voor gebruikers met bewerkrechten binnen OnSpect. Vanaf nu bieden we de mogelijkheid om ook andere gebruikers toegang te geven tot de databank. Het is nu mogelijk om iedere gebruiker leestoegang te geven. Dat maakt het mogelijk om van de databank een volwaardige kwaliteitsbibliotheek te maken, waarin iedereen binnen de school de actuele versie van het schoolbeleid terug kan vinden.

Vanaf nu beschikbaar

De verbeterde databank is vanaf nu voor iedereen beschikbaar in OnSpect. Daarnaast zijn in deze update ook nog enkele andere verbeteringen meegenomen, zoals al aangekondigd in onze vorige blog.

Maak vrijblijvend kennis met OnSpect
We laten je graag kennismaken met onze applicatie. Plan eenvoudig een vrijblijvende (online) demonstratie in.
Plan een kennismaking
Categorieën:
Steeds beter onderwijs door sturen op kwaliteitOntdek OnSpect: de digitale totaaloplossing voor onderwijskwaliteit.
Contact opnemen
Hielke Adema
Hielke Adema
Directeur OnSpect
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van OnSpect en schrijf u vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt 4 tot 6 keer per schooljaar.
Lees ook