Meer grip op je werk met nieuw takenoverzicht in OnSpect

13 september 2023
Blog overzicht
Net een frisse start gemaakt met het nieuwe schooljaar? Daar doen we met OnSpect nog een schepje bovenop. We willen je werk dit jaar nog makkelijker maken. Daarom lanceren we vandaag het nieuwe gepersonaliseerde takenoverzicht. Daarmee hou je nog makkelijker zicht op je taken en verantwoordelijkheden. Wat deze update precies inhoudt? Lees snel verder!

Nog meer grip op de kwaliteitskalender

In de digitale kwaliteitskalender in OnSpect verwerk je eenvoudig alle eenmalige en cyclische processen binnen de school of het schoolbestuur. In ieder project had je al de mogelijkheid om acties (taken) aan te maken én aan personen te koppelen. Het Kanban-bord geeft daarbij in één oogopslag inzicht in de stand van zaken. Met behulp van het nieuwe takenoverzicht zie je nu gemakkelijker wat je eerstvolgende taken zijn, verspreid over alle projecten. Doordat je dit over alle projecten heen ziet, zie je nooit meer een openstaande actie over het hoofd.

Image

Inzicht in verantwoordelijkheden

Binnen OnSpect kun je op allerlei plekken personen koppelen in de rol van verantwoordelijke of deelnemer. Bij elke deugdelijkheidseis kan bijvoorbeeld een verantwoordelijke worden aangewezen die de onderbouwing up-to-date houdt en de kwaliteitscyclus monitort. In het nieuwe persoonlijke overzicht ziet elke gebruiker eenvoudig per rol waar hij of zij aan gekoppeld is. En nog belangrijker: bij welke onderdelen een controle vereist is. Ongeacht of het een deugdelijkheidseis, kernfunctie, teamplan, bouwplan/vakwerkplan of kwaliteitsproject is. Daarmee wordt de Check-stap van de PDCA-cyclus nooit meer over het hoofd gezien.

Image
In de verschillende overzichten binnen de applicatie geven we binnenkort ook nog aan waar je als gebruiker aan bent gekoppeld. Daardoor zie je in één oogopslag waar je zelf bij betrokken bent. Deze update volgt binnen enkele weken.

Nooit meer een vergeten melding

Binnen OnSpect heb je altijd al de mogelijkheid om op een zelfgekozen moment een e-mailmelding te ontvangen. Bijvoorbeeld als herinnering om een actie of check uit te voeren. Maar in de dagelijkse praktijk kan een mailtje nog wel eens buiten beeld raken. Daarom voegen we binnenkort ook de mogelijkheid toe om meldingen binnen OnSpect te markeren als afgerond. Zolang een melding nog openstaat, blijft deze altijd zichtbaar in je overzicht binnen OnSpect. Op die manier kun je het mailtje op een druk moment gerust even vergeten, want de melding staat nog altijd voor je klaar binnen OnSpect. Ook deze update volgt binnen enkele weken.

Takenoverzicht vanaf nu beschikbaar

Image
Het persoonlijke overzicht is vanaf nu voor elke gebruiker beschikbaar in OnSpect. Klik op het takenlijst-icoontje rechtsboven in je scherm voor een snel inzicht, of klik eenvoudig door naar het volledige overzicht van al je taken en verantwoordelijkheden. We hopen dat het nieuwe overzicht je meer inzicht, rust en efficiëntie brengt!
Maak vrijblijvend kennis met OnSpect
We laten je graag kennismaken met onze applicatie. Plan eenvoudig een vrijblijvende (online) demonstratie in.
Plan een kennismaking
Categorieën:
Steeds beter onderwijs door sturen op kwaliteitOntdek OnSpect: de digitale totaaloplossing voor onderwijskwaliteit.
Contact opnemen
Hielke Adema
Hielke Adema
Directeur OnSpect
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van OnSpect en schrijf u vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt 4 tot 6 keer per schooljaar.
Lees ook