Vakwerkplan

Maak het praktisch
Het maken van een vakwerkplan is voor veel vakgroepen een tijdrovende klus. De visie van de school komt niet altijd tot zijn recht, en belangrijke onderdelen kunnen over het hoofd worden gezien. OnSpect biedt de structuur om dat anders te doen. Werk sneller én gemakkelijker samen aan een goed en volledig vakwerkplan. Hoe? Lees snel verder!
Geef vorm aan...

Vakgroepstructuur

Geef eenvoudig aan hoe je vakgroep in elkaar zit. Koppel met een druk op de knop je teamleden.

Visie

Krijg inzicht in de visie van de school en vertaal die gemakkelijk naar de visie van de vakgroep. Met alle ruimte voor eigen invulling en accenten.

Doorlopende leerlijn

OnSpect stelt gerichte vragen om je vakgroep te helpen de doorlopende leerlijn te concretiseren.

Pedagogisch-didactisch handelen

Door het beantwoorden van de vragen in OnSpect komt er meer nadruk op pedagogisch-didactisch handelen in de les.

Basisvaardigheden

In vakgroepen is veel ruimte om bij te dragen aan de basisvaardigheden burgerschap, taalvaardigheid en rekenvaardigheid. Maak concreet hoe je vakgroep daaraan bijdraagt.

Toetsing & resultaten

Formuleer eenduidige afspraken over toetsing. Verwerk analyses en toetsresultaten en reflecteer daar periodiek op met de vakgroep.
Méér dan een beleidsdocument

In OnSpect wordt het vakwerkplan online samengesteld. Iedereen kan direct input geven en dus actief meedenken. Het rondsturen van documenten en revisies wordt verleden tijd. Met voorbeeldvragen en een duidelijke structuur krijgt het plan stapsgewijs vorm. Bovendien nodigt deze opzet uit om doorlopend te evalueren en bij te sturen. Het vakwerkplan verandert daarmee van een beleidsdocument naar een verbeterinstrument.

Door gebruik te maken van OnSpect is het vakwerkplan niet langer een document dat na het opstellen in de la verdwijnt. Met behulp van de ingebouwde PDCA-cyclus hou je je vakwerkplan up-to-date, en heb je een goede basis voor overleg met je vakgroep. Nieuwsgierig? We laten je graag zien hoe het werkt!

De module vakwerkplan biedt jou

Een duidelijk format om je vakwerkplan in op te bouwen
De ruimte om na te denken over inhoud in plaats van vorm
De optie om gemakkelijk andere documenten te koppelen
Samenwerkingsmogelijkheden met heel je vakgroep
Een geïntegreerde PDCA-cyclus om ritme te creëren
De ruimte om meldingen te ontvangen wanneer jij dat wilt

Klaar voor een kijkje?

Hebben we je nieuwsgierigheid geprikkeld? Vraag een volledig vrijblijvende demo aan met een van onze collega’s. Of lees voor meer informatie en verdieping verder op onze overige pagina’s.
Image